A TEQBALL egy innovatív, széles körben játszható, használható, látványos sportág, sporteszköz. Szórakoztat, fizikai és koncentrációs készségeket fejleszt párhuzamosan, játékos módon.
Futballra épül, vagyis a világ egyik legsikeresebb, legnézettebb, legnépszerűbb sportjára, ami a piaci siker egyik alapköve.
Ilyen sporteszköz eddig nem létezett, de még ehhez hasonló sem. A TEQBALL-nak jelenleg nincs klasszikus versenytársa, a monopol helyzet garantált.

Mire jó a TEQBALL? Javítja a koncentrációs készséget, fejleszti a futballhoz szükséges technikai tudást, javítja az állóképességet, zsírégető hatású, szórakoztató, családi kikapcsolódási lehetőséget biztosít.

Mai rohanó világunkban nagyon nehéz összehozni egy 10 – 12 főből álló társaságot, ha focizni szeretnénk. Ezzel szemben a TEQBALL-hoz egy embernek elég elhívnia csak egy barátját, és máris egy focin alapuló nagyon látványos sportot tudnak űzni. A TEQBALL-t játszhatják ketten (egyéni), négyen (páros) vagy többen is (a pingpongban forgóként ismert módon). Páros játék esetén a csapattagoknak kötelező passzolni maximum 3 érintésből, ezzel a „Brazilos feeling” garantált. A TEQBALL családok számára is tökéletes időtöltés, hiszen ameddig a férfiak teqballoznak, addig a többiek, egyéb időtöltést találhatnak maguknak a sportlétesítményben.